Opleiding Artificial Intelligence & Deep Learning

Artificiële intelligentie (AI) en deep learning veroveren de wereld aan een ongezien tempo en geen enkele sector lijkt veilig. De technologie laat eenvoudig toe om oplossingen te creëren die voorheen digitaal onmogelijk waren.

Maar overtreft de hype de werkelijkheid? Wil dit zeggen dat we morgen allemaal neurale netwerken moeten programmeren of wordt elke business vervangen door één van de grote vijf of een frisse startup?

In deze cursus starten we met het hoofd in de wolken maar met de voeten op de grond. Met een eerder praktische dan theoretische aanpak ontdekken we de ins and outs van het huidige neusje van de zalm. Waarin is AI nu net goed, en waar is het meer onderzoek dan praktijk? Hoe kan AI mijn bedrijf slimmer maken, en moet ik daarvoor een wiskundige bolleboos zijn met zware computers en massa’s data?

We belichten net voldoende theorie om van start te gaan, en focussen vervolgens op manieren om productief te kunnen zijn.

Deze cursus biedt een leerrijke en praktische introductie in artificiële intelligentie en deep learning en bestaat uit twee delen, enerzijds gericht op business en management, anderzijds een deel gericht op developers, IT Professionals en techneuten, die AI willen begrijpen en de werkelijkheid achter de magie willen ontdekken.

Aan het einde van deze cursus zijn/hebben deelnemers:

  • een realistisch overzicht van de huidige en aankomende mogelijkheden van AI
  • klaar om verder mee aan de slag te gaan, zich bewust van:
    • de opties voorhanden;
    • de keuzes die gemaakt moeten worden;
    • het materiaal ter beschikking.

docent

Ir. Jan Van de Poel - Practical deep learning

Als mede oprichter van Flow Pilots ondersteunde Jan sinds 2011 tot aan de overname vorig jaar, bedrijven bij hun mobiele en digitale ervaring.

Hij is een Microsoft MVP in Developer Technologies en trainde tot een 10 tal jaren geleden neural networks. Momenteel onderzoekt hij praktische applicaties in deep learning en probeert deep learning toegankelijker, begrijpelijker en toepasbaarder te maken bij zerotosingularity.com.


AI & DL for business

inhoud

Dag 1

Startende van een aantal definities, exploreren we aan de hand van praktische voorbeelden hoe en waarom artificiële intelligentie (nu) werkt. We bekijken op welke manieren computers kunnen leren en ontkrachten een aantal hardnekkige mythes omtrent AI. We bekijken de huidige state of the art binnen AI en deep learning, en kijken wat de (nabije) toekomst in petto heeft, en wat de implicaties voor bedrijven daarvan zijn.

Dag 2

We bekijken de verschillende fases van een AI project, waar de pitfalls liggen, en welke build vs buy opties er bestaan. In de namiddag gaan de deelnemers zelf aan de slag om te zien hoe AI hun organisatie kan verbeteren, en werken een case uit op basis van het AI project template. We voorzien voldoende tijd voor discussies en vragen en op het einde van de dag kan iedereen zijn/haar case pitchen.


Wanneer

Dinsdag 11 & woensdag 12 december van 9u - 17u00

Doelgroep

Gericht op Business & Management. Iedereen die interesse heeft in AI. Er is geen voorkennis vereist.

Prijs

1450€ , 15% alumni-korting (max 3 jaar afgestudeerd), KMO-portefeuille mogelijk,

meer info KMO-portefeuille

Locatie

PXL-Congress, Elfde Liniestraat, HasseltAI & DL for developers

inhoud

Dag 1

Startende van een aantal definities exploreren we aan de hand van praktische voorbeelden hoe en waarom artificiële intelligentie (nu) werkt. We bekijken op welke manieren computers kunnen leren en ontkrachten een aantal hardnekkige mythes omtrent AI. We bekijken de verschillende fases van een AI project en evalueren build vs buy opties. 

Dag 2: Machine Learning

Hoe kunnen computers leren uit ervaring, zonder dat we ze expliciet programmeren? We verkennen de basisconcepten van machine learning en focussen verder op twee types van modellen: tree based models en gradient descent based models. In de loop van de cursus behandelen we ook belangrijke skills voor data voorbereiding en model validatie. Daarnaast bouwen we een intuïtie op voor wat neural netwerken zijn en hoe ze werken.

Dag 3 - 4: Deep learning

Deep learning is al wat de klok slaat tegenwoordig, maar waarom? En is dat wel zo? We bekijken de gebieden waar deep learning extreem goed in is en bouwen voor de verschillende applicaties (vision, text, structured data) zelf een zeer performante oplossing en verdiepen gradueel in concepten en techniek. We vergelijken tot op zekere hoogte de meest relevante frameworks.

Tot slot bekijken wat de opties en vereisten zijn om onze getrainde modellen “in productie” te zetten.

Dag 5

We exploreren de cutting edge van deep learning: generative models, object detection, scene segmentation, super resolution en text classification.  Daarnaast kijken we naar enkele mogelijkheden binnen reinforcement learning. Tot slot werken alle studenten in kleine groepen een case naar keuze uit. Op basis van de geleerde technieken, bouwen ze zelf een minimale oplossing, die aan het einde van de dag voorgesteld wordt (case - challenges - solution - improvements). 

Er is uiteraard voldoende ruimte voor vragen en interactie.

Programming language: Python

Wanneer

Dinsdag 15 & Woensdag 16, Maandag 21, Dinsdag 22, Woensdag 23 Januari van 9u tot 17u

Doelgroep

 Gericht op IT professionals, developers en... techneuten

Prijs

  3150€, 15% alumni-korting (max 3 jaar afgestudeerd), KMO-portefeuille mogelijk,

meer info KMO-portefeuille

Locatie

PXL-Congress, Elfde Liniestraat, Hasselt


Partners


Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen


Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

 

 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen